סרטים המופקים בארץ הם מכל הז’אנרים, דרמות, קומדיות וסרטים תיעודיים. סרטים ישראלים רבים שמופקים בישראל מוערכים מאוד בעולם הרחב וזוכים בפרסים בפסטיבלי סרטים ברחבי העולם. התקציבים בתעשיית הקולנוע הישראלי נמוכים מאוד ולמרות זאת התעשייה מצליחה להפיק בדרך כלל, סרטים איכותיים.
פרס אופיר – שמו המלא הוא: פרס האקדמיה הישראלית לקולנוע על שם שייקה אופיר. הפרס הוא המקבילה הישראלית לפרס האוסקר ההוליבודי.
טקס חלוקת הפרסים נערך מידי שנה, במשכן לאומנויות הבמה בתל אביב, מאז 1990. הסרט הזוכה נשלח לייצג את ישראל בטקס האוסקר בקטגורית הסרט הזר הטוב ביותר.
שנת השיא בתולדות פרס אופיר הייתה שנת 2004. באותה שנה התחרו על הפרס לא פחות מעשרים וארבעה סרטים ישראלים לצפייה ישירה עלילתיים. באותה שנה הייתה צפיית שיא בהרבה סרטים ישראלים. בין הסרטים שהתחרו באותה שנה על הפרס היוקרתי ועל הזכות לייצג את המדינה היו “סוף העולם שמאלה”, “מדורת השבט” ו”ללכת על המים”.
לפרס יש 13 קטגוריות. ב- 2003 הייתה שנת שיא, (נכון ל-2010) כאשר הסרט “האסונות של נינה” זכה ב- 11 קטגוריות. שתי הקטגוריות בהן לא זכה הסרט, היה פרס השחקן הטוב ביותר שניתן לאריה אליאס על משחקו בסרט “מסעות ג’יימס בארץ הקודש” ופרס המלחין הטוב ביותר לאהוד בנאי על אותו סרט. מידי שנה מחולק גם פרס על מפעל חיים.
פרס וולז’ין – שמו המוכר יותר פסטיבל הקולנוע ירושלים של סרטים ישראלים. יוזמת הפסטיבל היא ליה ון ליר, מקימת סנימטק ירושלים וכלת פרס ישראל. מאז הקמתו בשנת 1984 נחשב הפסטיבל לחשוב ויוקרתי בעולם הקולנוע הישראלי. הפסטיבל הוא בינלאומי ומתחרים בו גם יוצרים וסרטים מחו”ל.
בין הסרטים שזכו לפרס וולז’ין היו “אקזיט”, “שבעה”, “עג’מי”, “ביקור התזמורת” ועוד.